Pólus Fitness Five & Gym

Weider táplálékkiegészítők

Weider nemcsak a testépítésben, hanem az étrendkiegészítő iparban is úttörőnek számít. A sportoláshoz kifejlesztett táplálékkiegészítőket gyártó cégek ma is Weider nyomdokait követik.

Weider birodalom – a kezdetek

1936-ban Weider – tizenhét éves korában – elindította első magazinját, Your Physique néven. A kiadvány sikeresnek bizonyult az amerikai és kanadai újságárusoknál is, és Weider New Jersey-be költözött, hogy tovább építse üzletét. A magazinra támaszkodva beindított egy csomagküldő vállalkozást, amin keresztül táplálékkiegészítőket és testépítő berendezéseket forgalmazott.

A második világháborúban teljesített katonai szolgálat után Joe Weider csatlakozott bátyja, Ben üzleti tevékenységéhez. Testépítő versenyeket szerveztek, és hamarosan megalakították az IFBB-t (International Federation of Body Buliders), a Testépítők Nemzetközi Szövetségét. A szövetséghez az évek során 137 nemzet csatlakozott.

Pólus Fitness Five & Gym Weider táplálékkiegészítők
Már az 1980-as években mind a táplálékkiegészítőknek, mind kiadványainak köszönhetően jelentős piaci részesedést mondhatott magáénak a Weider cég, de Joe ennél nagyobb távlatokban gondolkozott. 1988-ban a Weider Health & Fitness megvette a fitneszberendezéseket gyártó Weslo és ProForm cégeket.
1989-ben a Weider Health & Fitness leányvállalataként megalapult a Weider Nutrition Group Kaliforniában, majd nem sokkal később Weider áttette székhelyét Salt Lake City-be. Korábban a Weider Health and Fitness más cégek által készített termékekhez adta nevét, de Weider megvette a Great American Food-ot, amivel lehetővé vált, hogy saját táplálékkiegészítő gyártásba kezdjen az új leányvállalattal.
Hívás
Térkép