ZIN™ – Gyerekfitnesz oktató, Licensed Zumba® Instructor (ezeken kívül Fitness Instructor, STRONG by Zumba™ Instructor)

Andrea vagyok, 3 gyermekes édesanya. Korábban banki szférában, majd informatikai területen dolgoztam, de a mozgás mindig az életem része volt. Gyermekként jazz balettra jártam, aerobikoztam, kosárlabdáztam és anno még 12 évesen kisebb gyerekeknek szerveztem aerobik jellegű foglalkozásokat heti rendszerességgel, ahol tornáztunk, koreográfiákat tanultunk délutánonként. Már akkor is megfogalmazódott bennem, hogy jó gyerekekkel foglalkozni, főleg, ha a sport is jelen van.

Mint édesanya az egészségnevelés a legfőbb feladatom, így a sporton belül természetes, hogy a gyerekek felé orientálódtam. Ezért választottam hivatásul, hogy gyerekfitnesz oktató legyek. Beálltam az edzők táborába. IWI hallgatóként váltam fitness instruktorrá és gyerekfitnesz oktatóvá, majd rögtön gyerekekkel foglalkoztam a fitness területén. Több nyári tábort is szerveztem nekik.

Régebb óta a latin zenék kedvelői közé tartoztam. Próbáltam kapcsolatot keresni a gyerekek, a fitness és a latin zenék között. A Zumba világában találtam meg ezt a kapcsot és váltam licenccel rendelkező Zumba Fitness Instruktorrá, majd STRONG by Zumba Instruktorrá. Édesanyaként tudom jól, gyerekek mellett sokszor nehéz megoldani a gyerekfelügyeletet, ha edzeni szeretnénk, ezért olyan órákban gondolkodtam, amikor együtt tud mozogni Anya/Apa és a gyermek is. Megálmodtam az Anya-lánya zumba óráimat, amelyekkel hétköznap és hétvégén is találkozhat minden gyermekes, mozogni vágyó szülő, nagyszülő. Hiszen ez is lehet egy közös családi program, amely példa értékű lehet az egészségnevelésben is. Mert mozogni  jó és szükséges is!

De mi is a GYEREKFITNESZ?

Saját testsúlyos edzés, ahol a gyerekkor adottságainak megfelelően fejlesztem őket akár játékosan is, nagy hangsúlyt fektetve az egészségre és a prevencióra.  Sokszor az egyéni problémákra is fókuszálok, ezzel segítve és kiegészítve a gyógytornászok munkáit.

A foglalkozásaim célja:

  • mozgásfejlesztés – az idegrendszerre gyakorolt hatása elősegíti a gyermekek – minden téren való – fejlődését, így az iskolában is jobban tud teljesíteni
  • koordinációs és kondicionális készségek és képességek fejlesztése, szem-kéz-láb koordinációja
  • egyensúlyfejlesztés, labdaérzékenység, ritmusfejlesztés
  • helyes testtudat, testtartás javítása, vázizomzat erősítése, hajlékonyság fokozása
  • állóképesség fejlesztése

ZUMBA®

A Kolumbiából származó  Zumba vérpezsdítő, minden testrészt megmozgató, forró latin ritmusokkal, széles körű világtáncokból felhasznált lépésekkel tarkított fitness program. Fő mozgató rugója a Latin-amerikai táncok. A Zumba testileg-lelkileg feltölt mindenkit energiával. Hatékony testedzés minden korosztálynak.

Várok mindenkit sok szeretettel a gyerekfitnesz illetőleg az Anya Lánya Zumba órákra, ahová már Apukák is járnak gyermekeikkel nagy örömömet szolgálva.

A mozgás a gyerekek lételeme. Az értelmi fejlődés alapja a mozgás!

Hívás
Térkép